Serc

Happen & Trappen

Route De Gooische Rijkdom

Vijf gangen bij vijf restaurants, in een prachtige omgeving.

Afstand: 58 km Blauw, groen en grijs wisselen elkaar af. We volgen het water, doorkruisen de bossen en verkennen historische bouwsels. De ware rijkdom van het Gooi zit niet in de mensen, maar in de natuur en de cultuur.

Vissersdorp

De dag begint aan de oever van het Gooimeer in het voormalige vissersdorpje Huizen. Deze plaats ontleent haar naam aan het feit dat dit in de 14e eeuw het eerste dorp van het Gooi was waar de huizen met stenen werden gebouwd. Dat kreeg al snel navolging, zoals in Muiden waar het machtige Muiderslot nog aan die innovatie herinnert.

Zeemeermin

Ook in Muiden vierde de visserij ooit hoogtij. Volgens een lokale legende wisten enkele Muidenaren ooit zelfs een zeermeermin te verschalken. In ruil voor haar vrijheid beloofde ze dat Muiden de tand des tijds zou doorstaan en nooit zou verdwijnen (‘Muiden zal beklijven’). Nog altijd is de zeemeermin in het wapen van Muiden terug te vinden.

Vestingwerken

In vestingstad Weesp wisselen de rijksmonumenten elkaar in hoog tempo af. Geniet van de vestingwerken, het stadhuis en de Sint-Laurentiuskerk, voordat u via bossen en plassen koers zet naar het dorpje ’s-Graveland. In deze omgeving vind je veel historische Buitenplaatsen met parkbossen, tuinen en landhuizen.

Van weidegrond tot terras

Omgeven door groen trappen we vervolgens naar Laren, een van de rijkste gemeenten van Nederland. Ooit een boerendorp, later een kunstenaarskolonie en tegenwoordig vooral een forensendorp voor de nouveau riche. Laren is gebouwd rondom een klassieke brink, een open ruimte die oorspronkelijk gebruikt werd als gemeenschappelijke weidegrond. Nu is het een sfeervol plein waar de terrassen lonken.

De laatste etappe voert terug naar het startpunt. 

Ontvangst met koffie en gebak (10.00-11.00 uur)

Havenstraat 81

1271 AD Huizen

t. 035-5240369

Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u weer terug in Huizen

Voorgerecht in Muiden

Soepje in Weesp

Herengracht 35

1382 AH Weesp

t. 0294-419353

Hoofdgerecht, vlees,vis of vegetarisch in 's-Graveland

Loodijk 18

1243 JB 's- Graveland

t. 035-6564350

Dessert in Laren

Brink 1

1251 KR Laren

t. 035-5380990 

https://www.happenentrappen.nl/route/91